Grønlands hemmeligheder: Videnskabelige ekspeditioner og indlandsisens afsmeltning

dato

Oplev et fascinerende foredrag om Grønlands udforskning og de videnskabelige ekspeditioner, der har bidraget til vores forståelse af øens natur og kultur. Arrangementet finder sted tirsdag den 11. marts 2025 kl. 19:00 i Hjarnø Forsamlingshus, Juelsminde.

Grønland har været genstand for videnskabelig interesse i århundreder, og dette foredrag vil give indsigt i de ekspeditioner, der har formet vores forståelse af øens unikke natur og kultur. Fra det 18. århundrede og frem har forskere udforsket Grønland, og foredraget vil dykke ned i de udfordringer, de stod overfor, og de opdagelser, de gjorde.

Historiske ekspeditioner og deres betydning

Foredraget vil belyse, hvordan disse ekspeditioner har påvirket Grønlands befolkning, samfund og dets rolle i Rigsfællesskabet og verden. Du vil få et indblik i de videnskabelige opdagelser, der har haft betydelige konsekvenser for Grønland og dets indbyggere.

Aktuel forskning i Grønland

Efter pausen vil fokus skifte til nutidens forskning i Grønland, særligt Indlandsisens afsmeltning. Foredraget vil forklare, hvordan afsmeltningen påvirker det globale havniveau og de mekanismer, der både påvirker og påvirkes af isen. Du vil også få et indblik i landskabet under isen og de bevægelser i undergrunden, der drives af isen.

Arrangementet er en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab" arrangeret af Aarhus Universitet og støttet af Carlsbergfondet. Foredraget streames live fra Aarhus Universitet.

Praktisk information
Dato: Tirsdag 11. marts 2025
Tid: Kl. 19:00
Sted: Hjarnø Forsamlingshus, Hovedvejen 4, 7130 Juelsminde
Entré: Fri entré
Læs mere om foredraget og pladsreservation her: Læs mere
For yderligere information om foredragsserien, besøg Offentlige foredrag i Naturvidenskab og Aarhus Universitet. Følg nyhedsbrevet for bonusmateriale: Følg os



Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her
Kilde: Kultunaut