Carlsberg Laboratorium er ikke kun kendt for sin ølproduktion, men også for sin betydelige bidrag til naturvidenskaben. Foredraget giver et indblik i laboratoriets arbejde med at forbedre ølproduktion og udvikle nye teknikker inden for forskning i gær og klimatolerante planter.
Fra gær til klimatolerante planterUnder foredraget vil lederen af Carlsberg Laboratorium, Birgitte Skadhauge, og brygmester Erik Lund, præsentere laboratoriets forskning i byg og humle. Du vil få indsigt i, hvordan disse ingredienser forædles og dyrkes bæredygtigt, samt hvordan maltning påvirker smagen af øl.
Derudover vil de diskutere udviklingen af nye gærtyper, der kan anvendes til alkoholfri ølproduktion uden at påvirke smagen negativt. Foredraget dækker også den nyeste teknologi inden for klimatolerante fødevarer og hvordan fortidens planter kan lære os om nutidens klimaforandringer.
Smagsprøver og streamingSom en del af oplevelsen vil der blive serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper, som bliver gennemgået i løbet af foredraget. Arrangementet streames live fra Aarhus Universitet og er en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab".
For yderligere information, billeder og pladsreservation, kan du besøge foredragets hjemmeside. Følg også foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier for bonusmateriale og kommende arrangementer.
Praktisk information
Dato: Tirsdag den 19. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Hjarnø Forsamlingshus, Hovedvejen 4, 7130 Juelsminde
Entré: 30 kr
Målgruppe: Alle
Læs mere: Læs mere om foredraget
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her